Skip to content

Huiswerkbegeleiding Hardenberg

Wat is huiswerkbegeleiding?

Wij bieden een prettige, stimulerende omgeving waarin jij je thuis zult voelen. Met een duidelijke aanpak en de juiste organisatie van het huiswerk leer jij je huiswerk goed in te plannen zodat je overzicht en zelfvertrouwen krijgt.

THUIS maakt gebruik van een papieren planagenda. Dit zorgt ervoor dat je zelf jouw leer- en maakwerk op moet schrijven. Hierdoor onthoud je beter wat je moet doen.

Onze huiswerkbegeleiding is voor 5 dagen in de week (4 dagen is in overleg mogelijk). Jouw gemaakte en geleerde huiswerk wordt gecontroleerd en overhoord zodat je klaar bent met je schoolwerk als je naar huis gaat. Dit geeft niet alleen rust aan jou, maar ook aan je ouders/verzorgers.

Leerstrategieën

Wij maken gebruik van 4 leerstrategieën. Deze strategieën werken voor iedereen. Hoe de tieners de strategie toepassen kan verschillend zijn. Maar voor alle tieners geldt: deze 4 leerstrategieën zijn effectief.

Een dag huiswerkbegeleiding

Een dag huiswerkbegeleiding ziet er als volgt uit:

Bij binnenkomst begroet je de kinderen van het kinderdagverblijf en loop je door naar boven. Je meldt je dan bij Tim of Nicolle, je pakt iets te drinken en gaat aan het werk met je startopdracht.
Daarna plan je samen met Tim of Nicolle het huiswerk en de eventuele toetsen in je planagenda. We spreken af welke leerstrategieën/werkvorm je gaat gebruiken. Natuurlijk is er ook tijd om je schooldag samen te bespreken.
Vervolgens ga je met je dagplanning aan het werk. Als je vragen hebt kan je bij één van ons terecht. Ook is er een aparte ruimte waar leerwerk kan worden overhoord en waar individuele aandacht kan worden gegeven.
Op het hele uur zullen we met z’n allen pauze nemen. Je kan dan even bewegen, op het dakterras een frisse neus halen of relaxt aan de grote tafel komen zitten. Naast een moment om je hoofd leeg te maken is de gezamenlijke pauze ook vaak gezellig.
Je gaat weg als al het maakwerk af is en het leerwerk is gecontroleerd.
Je bent minimaal 2 uur bij THUIS. Ben je eerder klaar met het werk dat je gepland hebt, dan kies je iets van het “Klaarwerk”. Bij het klaarwerk hoort bijvoorbeeld: oefenen met leerstrategieën, wiskunde oefenopdrachten maken, een boek lezen voor je lijst, etc.
Voor je vertrekt schrijf je op een kaartje je startopdracht voor de volgende keer.

Contact

Telefoon: 06 42121466

E-mail: info@thuishuiswerkbegeleiding.nl

 

Adres

Zwingel 9

7772 SK Hardenberg

Social

thuis_huiswerkbegeleiding_logo

© Thuis Huiswerkbegeleiding | Website door Meer dan Online | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden